Zaklada Kap za slap


Vijesti

Vijesti

19.05.2011

Likovna izložba u Đardinu

U sklopu projekta Život bez ograničenja, Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije organizirala je izložbu likovnih radova i instalacija u prostoru u Strossmayerovu parku, poznatom kao Đardin u Splitu.
Završna faza jednogodišnjeg modela podizanja razine svijesti javnosti o osobama s invaliditetom na području Splita, Sinja, Imotskog i Metkovića upriličena je likovnom izložbom na kojoj su osam akademskih slikara i osobe s invaliditetom izložili svoje radove.  Voditelj izložbe, akademski slikar Ivan Svaguša istakuno je kako je cijela ideja postavljanja izložbe na otvorenom bila potaknuta željom da se oni građani koji inače ne posjećuju izložbene prostore i muzeje upoznaju sa potrebama i mogućnostima osoba s invaliditetom.
Cilj izložbe bio je potaknuti građane na razmišljanje o potrebi suzbijanja diskriminacijskih oblika ponašanja prema osobama s invaliditetom ne bi li im pomogli ostvariti jednake mogućnosti sudjelovanja u svakodnevnom životu.
U Đardinu, osim u likovnim radovima i instalacijama u prostoru, posjetitelji su mogli uživati u glazbi DJ-a Frane Borijana te u koktelima koje je spravljao profesionalni koktel majstor Jure Vojković.