Zaklada Kap za slap


Vijesti

Vijesti

08.02.2011

Vino Zajedno 2006

Aukcija kvalitetnog vina ZAJEDNO 2006, kreiranog isključivo u humanitarne svrhe u podrumima Vlade Krauthakera, privodi se kraju, a šest boca koje nose potpise poznatih osoba iz naše zemlje postigle su cijenu od po 18 000 kuna.

Revija Svijet u čaši i njezin glavni urednik Željko Suhadolnik osmislili su aukciju koja je započela 15. srpnja 2010. godine, a realizirana je uz pomoć poznatog kutjevačkog vinara i vinogradara Vlade Krauthakera i vlasnika MAM-VIN-a Mladena Horića te je postigla izvrsne rezultate.
Crno vino Zajedno 2006 napunjeno je u ekskluzivne boce od oko 150 magnuma (boca zapremnine 1,5 litre), a kreirano je od sorti Cabernet sauvignona, Merlota, Syraha i Malbeca.
Poznate osobe iz svijeta politike, znanosti, glazbe, sporta, kazališta potpisale su 14 boca, a početna cijena svake je iznosila 400 kuna.  
Šest boca sa potpisima poznatih osoba postigle su cijenu od po 18 000 kuna svaka, a ti iznosi namjenjeni su osobama s najtežim oblicima invaliditeta.
Naime, prva koja je postigla ovaj impresivan iznos nosi potpis predsjednika RH dr.sc. Ive Josipovića. Kupio ju je portal Krtica EU na čelu sa Nebojšom Katićem i ostalim mladim i humanitarno osvještenim ljudima, a iznos će se putem zaklade Kap za slap u 12 mjesečnih rata uplaćivati Milani Ogrizović iz Rijeke, mladoj djevojci, apsolventici psihologije sa dijagnozom multipleskleroze koja se neumorno odupire bolesti i uz pomoć svoje asistentice namjerava završiti fakultet koji je započela prije nego je u njezin život kročila bolest.
Bocu sa potpisom našeg izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Slavena Bilića kupila je Udruga osoba s invaliditetom „Prijatelj“ iz Metkovića i njezini djelatnici koji su i sami osobe s invaliditetom te su i na ovaj način pokazali koliko je veliko srce onih koji rade ali i svakodnevno žive svoju i tuđu invalidnost. Iznos su namjenili Ivani Nikolac iz Šarić Struga koja je prije pet godina ostala trajno nepokretna uslijed teške prometne nesreće.
Potpis bivšeg predsjednika RH Stjepana Mesića na boci vina Zajedno 2006 također je postigao cijenu od 18 000 kuna, a tvrtka Iberpromo je na taj način pomogla Sanji Jelavić iz Vrgorca koja, osim što živi u neprilagođenim uvjetima, boluje od niza bolesti. Sanja je uslijed previsokog šećera ostala slijepa, amputirane su joj obje noge te se podvrgava dijalizi.
Iznos od četvrte prodane boce namjenjen je za pomoć Sanki Poljak iz Brnaza kraj Sinja, majki četvero djece, koja je već godinama u komi uslijed neuspješne i prije svega nepotrebne operacije štitnjače. O njoj se brine njezina majka i obitelj. Kupac boce sa potpisom našeg poznatog voditelja Mirka Fodora, koja će Sankinoj obitelji barem malo olakšati tešku financijsku situaciju, želio je ostati anoniman, a mi njegovu želju poštujemo.
Donatori koji su kupili petu i šestu bocu željeli su također ostati anonimni, a licitirali su za boce sa potpisima Ivana Đikića i Vedrana Mlikote te će se time pomoći djevojci Romani Škara iz Škabrnje koja je 1997. godine stradala od mine i Anki Kabaš iz Splita, samohranoj majci troje djece koja je i sama osoba s invaliditetom.

Putem humanitarne aukcije vina ZAJEDNO 2006 još jednom je nama svima pokazano da se oko nas nalaze humani ljudi, spremni pomoći i dati svoj prilog u slapu dobrote te pomoći onima kojima je pomoć izuzetno potrebna bez obzira što ih ne poznaju i bez obzira na kilometre koji se protežu između njih.


Iako je aukcija vina ZAJEDNO 2006 službeno završena, svi zainteresirani još uvijek mogu kupiti ovo kvalitetno vino kreirano isključivo u humanitarne svrhe. Naime, cijena ostalih boca iznosi 1 000 kuna po boci dok će 40 kuna od svake prodane boce ići u Zakladu Kap za slap koja svoje donacije usmjerava onima kojima je pomoć najpotrebnija. Svi zainteresirani mogu se s upitima javiti na mail:  kapzaslap@gmail.com, mam-vin@zg.t-com.hr i vlado@krauthaker.hr.