Zaklada Kap za slap


Vijesti

Vijesti

18.11.2010

Moje svjetlo za moj Vukovar

Udruga osoba s invaliditetom PRIJATELJ iz Metkovića i ove je godine u sklopu projekta „Moje svjetlo za moj Vukovar“ organizirala paljenje svijeća u spomen na Vukovar. Paljenje svijeća se održalo 18. studenog 2010. godine u 30 gradova u pet županija i to splitsko-dalmatinskoj, dubrovačko-neretvanskoj, šibensko-kninskoj, zadarkoj i ličko senjskoj.
Cilj ovog projekta je da svijeće koje će se paliti pošalju jednu konkretnu poruku zajedništva građanima Hrvatske, te pokažu da samo jedno malo upaljeno svijetlo može proizvesti plamen ljubavi i dobrote za sve one koji su ostavili svoje živote da bi nama danas bilo bolje, za Vukovar koji je dao sebe za slobodu Hrvatske, za svako dijete kojem je ukradeno djetinjstvo i za svaku majku koja je izgubila dijete, za jedno veliko HVALA gradu heroja.
Već pet godina UOSI Prijatelj izrađuje svijeće u radionici koja zapošljava osobe s invaliditetom. Tako izrađene svijeće se distribuiraju po gradovima te prodaju, a ukupan prihod se uplaćuje gradu Vuikovaru (prošle godine prikupljeno je 73 500 kuna i uplaćeno je za pomoć financiranja asistenata za osnovnoškolce u Vukovaru).
Ove godine smo otišli korak dalje i osim Gradu Heroju, dio novčanih sredstava koji se prikupi biti će uplaćeno i općini Škabrnja putem zaklade „Kap za slap“. Krajnje korisnike prikupljenih financijskih sredstava bi odredili u suradnji sa gradskom, odnosno općinskom upravom.
Projekt „Moje svjetlo za moj Vukovar“ i ove je godine financiralo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a UOSI Prijatelj iz Metkovića ga odrađuje uz pomoć Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije.

„Bolje upaliti malo svjetlo nego vječno proklinjati tamu“