Zaklada Kap za slap


Vijesti

Vijesti

31.01.2012

Svečano otvoren ured Zaklade Kap za slap i m.u.o.s.i.d.-a

Prostor Zaklade Kap za slap i Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije svečano je otvoren 31. siječnja 2012.

Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije je nakon punih šest godina rada dobila svoj ured u Teslinoj 29 u Splitu koji je 31. siječnja u 11:30 svečano otvoren uz prisutnost predstavnika grada Splita, Rotary Cluba Split Plus te prijatelje i donatore Mreže i zaklade Kap za slap.
U novom uredu koji je u potpunosti prilagođen osobama s invaliditetom, prisutnima se obratio upravitelj Zaklade i predsjednik Mreže Ante Raos, a vrpcu je presjekla izvršna direktorica Mia Svaguša.

- Ovo je veliki korak za sve nas i Mreža će nakon šest godina u svojim prostorima nastaviti raditi na podizanju razine svijesti o osobama s invaliditetom. Zahvaljujem se Udruzi osoba s invaliditetom Split koja nas je „trpjela“ sve ove godine i u čijem smo prostoru do sada radili - kazao je predsjednik Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije Ante Raos.

Predsjednik Rotary Cluba Split Plus Damir Skelin istaknu je kako je otvorenje ovog prostora dokaz zajedništva te napomenuo kako će Rotary Club Split Plus nastaviti pomagati i raditi s Mrežom kroz njezine projekte.

Nakon uručenja zahvalnica donatorima Mreže i Zaklade, podijeljene su i butelje vina Zajedno 2006 koje su prodane na aukciji. Naime, poznati kutjevački vinogradar i vinar Vlado Krauthaker kreirao je vino Zajedno 2006, a Mladen Horić iz Reviji svijet u čaši te glavni urednik Revije Željko Suhadolnik su kvalitetno crno vino Zajedno 2006 pretvorili u kapi za slap dobrote. Šest butelja sa potpisima poznatih osoba iz svijeta politike, kulture, sporta i znanosti postiglo je cijenu od 18 000 kuna, a ostalih 9 su prodane po cijeni od 2 000 kuna. Ukupni prihod od prodanih butelja se putem zaklade Kap za slap donirao osobama i obiteljima kojima je pomoć bila prijeko potrebna.

  

Još jednom se zahvaljujemo svima Vama koji ste zajedno s nama, kroz razne akcije i projekte, nesebično pomagali onima kojima je pomoć bila potrebna, te Vas potičemo da zajedno nastavimo sustavno promicati ideju zajedništva i ravnopravnosti osoba s invaliditetom.