Zaklada Kap za slap


O zakladi

Uvodna riječ

Dobrodošli na web stranicu zaklade Kap za slap!

Poštovani,

U Hrvatskoj kao i u drugim zemljama svijeta žive mnoge osobe koje su usljed rođenja, oboljenja ili stradanja doživjele određeni hendikep, zbog kojeg su im uskraćene mnoge životne radosti. Ipak bez obzira na stanje koje ih je zadesilo nisu odustali, dapače, još više ih je motiviralo da svaki mogući životni trenutak, iskoriste za smijeh, veselje, druženje, igranje, pjesmu, za ŽIVOT, da se istaknu, a ne da se uklope, da žive, a ne samo da postoje. Nažalost pred njima su ogromne barijere koje je postavila neodgovornost pojedinaca, koji razmišljaju na način „To se meni ne može dogoditi“. Kako bi mogli ukloniti te barijere potrebno je graditi društvo odgovornosti, društvo obaveza u kojem sudjeluje svaki pojedinac bez obzira na dob i sposobnost, jer svi možemo dati svoj doprinos. Stoga smo mi u Mreži udruga osoba s invaliditetom Dalmacije uz veliku potporu Rotary Cluba Split Plus osnovali Zakladu „Kap za slap“ sa svrhom pružanja pomoći osobama s invaliditetom kako bi im olakšali njihovu svakodnevnicu te omogućili što veću integraciju i samostalnost. Nije nam cilj niti želja biti prepoznati kao humanisti ili oni koji će rješiti problem osoba s invaliditetom u Hrvatskoj. Naš cilj je da Zaklada Kap za slap i Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije budu sredstva koja će u zajedništvu sa ostalim organizacijama civilnog društva te kroz partnerske odnose sa poslovnim i javnim sektorom pružiti istinsku pomoć onima koji je trebaju.
Naš cilj je ČOVJEK!

U to ime pozivamo i Vas da postanete KAP i pomognete da stvorimo SLAP!

Kad daruješ, daruj sa srcem,
Unosi radost u mnoge živote,
Budi dio nas,
Budi kap.
Kap u slapu dobrote...

Upravitelj Zaklade
Ante Raos


O zakladi


Misija

Integracija osoba s invaliditetom u sve dimenzije kulturnog, gospodarskog, sportskog, političkog, javnog i svih drugih postojećih oblika društvenog života u Republici Hrvatskoj.

Vizija

Biti značajan čimbenik u izgradnji Hrvatske u kojoj svaka osoba ima istu šansu, da bez obzira na svoje psihofizičke sposobnosti živi životom dostojnim čovjeka.

Svrha

Zaklada se osniva sa dobrotvornom svrhom promicanja razvoja civilnog društva, u kojeg su uključene osobe koje su uslijed rođenja, oboljenja ili stradanja doživjele određeni hendikep, kroz materijalnu potporu i potporu programa međusektorske suradnje, pružanje financijske pomoći u ostvarivanju što veće samostalnosti kao i integraciju u svakodnevni život te prevenciju invalidnosti.

Ciljevi zaklade

  • pružanje direktne pomoći za zdravlje pojedinaca koji nisu pokrivene sustavom
  • pružanje pomoći pojedincu uslijed teške socijalne situacije
  • pružanje pomoći djeci u svim potrebama (zdravlje, socijala, sport, kultura, znanost)
  • izgradnja objekata i infrastrukture od šireg društvenog značaja za opće dobro (prilagodba, nadogradnja i izgradnja institucija zdravstva, znanstvenih institucija, sportskih terena, kulturnih ustanova, kako bi bili u funkciji za sve populacije građana. (Novo izgrađeni objekti bi bili u vlasništvu zaklade s čime bi se i povećala imovina zaklade.)
  • investiranje u određene projekte i programe u cilju povećanja kapaciteta zaklade.

Pravilnik

Pravilnik o Zakladi možete pogledati ovdje.